Të jetuarit në vende me diell iu mbron nga kjo lloj sëmundjeje

Të jetuarit në vende me diell iu mbron nga kjo lloj sëmundjeje
Të jetuarit në vende me diell iu mbron nga kjo lloj sëmundjeje
Të jetuarit në vende me diell iu mbron nga kjo lloj sëmundjeje

Të rritesh në një vend me diell, lidhet shumë me shëndetin tuaj.

Sipas hulumtuesve, po që se jeni njëri prej atyre që i ekspozohet rrezeve të diellit nga fëmijëria, keni më pak gjasë që të prekeni nga sëmundja e sklerozës në vitet e shtyra të jetës, përcjell Klan Kosova.

Hulumtuesit kanadez, kanë nxjerr një teori, pas një studimi që kanë kryer, se ka një faktor mbrojtës – rrezet YV-B, të cilat e bëjnë trupin që të prodhojë vitaminën D.

Dhe gjetjet e tyre që janë mbështetur edhe në Universitetin e Kolumbisë. Thuhet se studimet e mëparshme që janë kryer në këtë drejtim tregojnë se personat e prekur nga sëmundja e sklerozës kanë qenë më pak të ekspozuar në diell.

Pra personat që jetojnë në klimë ku ka më shumë diell, janë më pak të rrezikuar që të preken nga skleroza.

Lexo Revisten Online

Mars, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Merita Merja - Parukierja më e kërkuar shqiptare
Hajni në ballë të oxhakut
Si i dëbuam dhe vramë shqiptarët nga Toplica?
“KD Businnes Development”, ngritë ekonominë e Kosovës

http://kosovarja.us/shendetesi/